ActviteitenAL-Een-Zijn 

ACTIVITEITEN, WORKSHOPS, LEZINGEN, FILM

Alle yoga activiteiten zijn verplaatst naar een eigen overzicht: tabblad Yoga

JULI

MAANDAG 1-15-22 juli

 

GELEIDE MEDITATIE

Geleide meditatie ook voor beginners

 

 

Begeleiding: Anita van Gorkum

Aanvang: 19.45 – 20.45 uur

Bijdrage: losse avond € 9,-  / voor 10 avonden € 75,=

Mogelijkheid om een les in te halen – geen strippenkaart

Aanmelden: www.zonvogels.nl, zonvogels@kpnmail.nl  / 06-45004989

 

 

De start van de week in rust beginnen en voor de rest van de week met je meenemen.

Op het moment dat we de aandacht afstemmen op de ademhaling komen we in het hier en nu terecht en wordt het een moment van Bewust Zijn.

 

Meditatie helpt je om met de dagelijkse drukte om te gaan en zo de rust in jezelf te bewaren of te hervinden. Dat je minder heen en weer geslingerd wordt tussen gedachten en emoties, en daardoor meer inzicht verkrijgt in wat je echt nodig hebt en evenwichter om kunt gaan met lastige/moeilijke situaties.

Ook zal je bemerken dat je gedachten niet uit te schakelen zijn en dat dat ook niet nodig is. Gedachten zijn er altijd maar je hoeft er niet altijd iets mee. Door je te laten leiden door de meditatie heen is een manier om de concentratie (focus) te behouden.

 

Gedurende de meditatie kan je je innerlijke rust (weer) ervaren, maar ook gedachten op een rijtje krijgen, dingen van de dag verwerken en een plek geven en om zo tot rust en bij jezelf te komen. De adem helpt je hierbij.

 

Geleide meditatie is Inzicht meditatie en wordt beoefend aan de hand van:

verschillende thema's, metaforen, visualisaties maar ook mediteren op de adem, gedachten, emoties, lichaam en energie.

De meditatie avond is gericht op de praktijk, het dagelijks leven: wat kan ik ermee? hoe sta ik erin? hoe ga ik ermee om? Wat wil het mij zeggen? Om zo meer bewust te worden en inzicht te verkrijgen in je eigen gedachten, handelen en voelen.

We komen eerst in ons lichaam door ontstress oefeningen die ons helpen beter in de meditatie te komen.

 

Wekelijks beoefenen zodat lichaam en geest wennen aan het "niet doen". Je gaat het je "eigen" maken. Dit is "gom" in het Tibetaans voor meditatie.

 

Voel je vrij om langs te komen en een keer mee te doen.

 

 

Anita van Gorkum: Mindfulness- en Meditatietrainer ook massage en reiki

DONDERDAG 4 juli


SISTERSGATHERING: MAAK JE EIGEN DEODORANT


Begeleiding: Els & Marion

Aanmelden: info@yoena.nl of bel/sms 06-19452804

Bijdrage: €15,-


Op de drempel van de zomer gaan we ons zelf verwennen met het maken van een eigen deodorant!

Met eenvoudige natuurlijke ingredienten en essentiële oliën maken we een potje smeebare, heerlijk geurende deodorant.

Je zult merken hoe makkelijk dit is en hoe je dit thuis ook kan maken.


We beginnen eerst in onze cirkel met een korte mediatie en afstemming. We krijgen informatie over deze nieuwe maan van juni en in afstemming gaan we onze eigen deodorant maken.


Marion heeft weer een heerlijke op het seizoen afgestemde versnapering gemaakt en  heerlijke vlierbloesemsiroop voor een zomerstintje.ZATERDAG 6 juli

 

KLANKSCHAAL LIG MEDITATIE

 

Begeleiding: Els Brouwer

Aanvang: 10.00-11.00 uur, inloop vanaf 09.45 uur

Bijdrage: €10,-

Aanmelden: info@yoena.nl of via 06-19452804

 

Ben je er ook zo aan toe om even alles te laten zijn voor wat het is?

 

Laat je heerlijk ontspannen met de trillingen van de Tibetaanse klankschalen, het golvend geluid van de oceandrum en de liefdevolle tingel van de Koshi Chime!

 

Een heerlijk begin van je weekend!

 

De klankschaalmeditatie beginnen we met eenvoudige yogaoefeningen zoals het aanspannen en ontspannen van de spieren om alvast in een eerste ontspanning te komen.

Dan maak je het jezelf comfortabel op het ligmatje of op de stoel en laat je je meevoeren met de begeleidende meditatie en nemen de klanken je mee naar een diepere ontspanning.

 

Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf.

Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust terwijl de hogere klanken juist energie geven.

Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam.

 

Na afloop komen we met een kopje thee weer terug in de dag.

 

Praktisch: er zijn yogamatjes aanwezig om op te liggen, fleecedekentjes en hoofdkussentjes. Je kan ook zelf je matje en dekentjes etc. meenemen. Kom in makkelijke kleding waarin je ontspannen kan liggen. Er is gelegenheid om je eventueel even om te kleden.

DONDERDAG 11 juli

 

ONTDEK EN ONTWIKKEL JE INTUÏTIEVE, READING & HEALING TALENTEN met Belinda Keijzers

 

 

Begeleiding: Belinda Keijzers en Petra de Vries

Aanvang: 19.30-22.00 uur

Bijdrage €10,-

Aanmelden: info@yoena.nl of via 06-19452804

 

 

De  Belevingsavond bestaat uit korte introductie van en over Belinda en daarna ga je zelf aan de slag met oefeningen healing en anders waarnemen.

 

Tijdens deze avond kun je proeven aan healing en anders waarnemen om zo je spirituele vermogens te vergroten 

Je leert vertrouwen op de beelden en inzichten van je intuïtie.

Dit alles om vertrouwen te krijgen in je eigen waarnemingen en je innerlijke stem.


Deze avond is vooral ervaren en doen. Zet je denken uit, en je voelen aan!

Er zal in een vrolijke, praktische en ontspannen sfeer gewerkt worden.

 

In een paar uur nemen Belinda en Petra je mee in de magische wereld van healing en het anders waarnemen en leren ze je ook om je intuïtieve talenten te ontdekken of te verdiepen.  Uiteraard is dit allemaal een begin.  Maar je zult versteld staan in wat je allemaal kunt.

 

Kom dan langs in onze “werk”-shop /  belevingsavond: in co-creatie met Yoena

 

Meer informatie over Belinda en haar praktijk vindt je HIER

 

ZATERDAG 13 juli


AARTSENGEL MICHAEL: ZWAARDCEREMONIE


Begeleiding: Birgit Karreman en Els Brouwer

Aanvang: 10.00 - 13.00 uur

Bijdrage: €33,-

Aanmelden: info@yoena.nl of bel/sms 06-19452804


In maart hebben we tijdens een avond Lichtcirkel deze Zwaardceremonie gedaan en hier was een grote behoefte aan. Na afloop van de  avond kwam de vraag of we hier ook wat meer tijd aan konden besteden en zo ontstond deze ochtend/middag workshop.

Heb je eerder aan deze ceremonie deel genomen: tijdens deze worskhop worden je koorden, verbindingen weer op een dieper niveau doorgesneden. 


Maak kennis of verdiep jouw contact met Aartsengel Michaël. Door middel van een geleide meditatie en een krachtige zwaardceremonie helpt hij je belemmerende etherische koorden te doorsnijden. Heling van de doorsneden koorden en het plaatsen van een beschermende filter of schild ronden de meditatie af. Daarna is er gelegenheid om je beleving te integreren en te delen. Het trekken van een Aartsengel Michaël orakelkaart geeft je diepere inzichten.

DONDERDAG 18 juli

 

KLANKSCHAAL LIG MEDITATIE

 

Begeleiding: Els Brouwer

Aanvang: 20.00-21.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur

Bijdrage: €10,-

Aanmelden: info@yoena.nl of  bel/sms via 06-19452804

 

Ben je er ook zo aan toe om even alles te laten zijn voor wat het is?

 

Laat je heerlijk ontspannen met de trillingen van de Tibetaanse klankschalen, het golvend geluid van de oceandrum en de liefdevolle tingel van de Koshi Chime!

 

Het bijzondere van klankschalen is dat ze stilte geven.

Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte.

Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf.

Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust terwijl de hogere klanken juist energie geven.

Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie.

Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam.


Voordat we op ons matje gaan liggen doen wee eerst zittend eenvoudige yogaoefeningen zoals het aanspannen en ontspannen van de spieren om alvast in een eerste ontspanning te komen.

Dan maak je het jezelf comfortabel op het ligmatje of op de stoel en laat je je meevoeren met de begeleidende meditatie en nemen de klanken je mee naar een diepere ontspanning.

 

Na afloop komen we met een kopje thee weer terug in de dag.

 

Praktisch: er zijn yogamatjes aanwezig om op te liggen, fleecedekentjes en hoofdkussentjes. Je kan ook zelf je matje en dekentjes etc. meenemen. Kom in makkelijke kleding waarin je ontspannen kan liggen. Er is gelegenheid om je eventueel even om te kleden


NB: Je kan deze klankschaal meditatie ook bijwonen zittend op een stoel (!).


ZATERDAG 20 juli

 

PILLAR OF LIGHT MEDITATIE

 

 

Aanvang: 10.00-11.00 uur

Begeleiding: Els Brouwer

Bijdrage; €7,50

Aanmelden: info@yoena.nl of via 06-19452804

 

 

Bij de Pillar of Light meditatie maak je vanuit je hart contact met het pure, wit-gouden Christus Licht in je gehele wezen en veranker je pure liefde door jou heen in de Aarde.

Als je dit licht in je lichaam en wezen toelaat dan begint je systeem te resoneren met deze hogere frequentie en kan je meer licht toelaten en vasthouden in de fysieke lichaam.

 

Als je de frequentie van The Pillar of Light uitnodigt om door je lichaam te stromen, dan activeer je aanwezigheid van de Goddelijke Liefde in elke cel. Deze gloeidraad van Goddelijke Licht verandert je DNA door je lichaam opnieuw op te bouwen met een kristallijne structuur die met hogere vibraties resoneert. Deze kwaliteiten zijn levende frequenties van energie die gebruikt kunnen worden om de energieën in je lichaam te activeren. Het activeert de cellulaire structuur en transformeert je DNA.

 

Je bent letterlijk veranderd in iemand die deze frequenties van activeren in een wereld van chaos en verwarring en de frequentie van het Licht in je energieveld kan vasthouden.

Copyright 2012 © All Rights Reserved