Egypte reis

Aswan- land van de Nubiers

 

Het deel waar deze reis naar toe gaat wordt ook wel (oud) Nubië genoemd en ligt dicht tegen de grens van Sudan.

Het was van oudsher een apart land en bevolkingsgroep die door veroveringen door de diverse koningen en farao's ingelijfd is bij Egypte.

Door de bouw van de Aswandam (1968) zijn ruim 100.000 Nubiers verdreven van hun landerijen en huizen en verplaatst naar het hoger gelegen gebied rondom Aswan.

De Nubiers onderscheiden zich mn. in hun meer donkere huidskleur van de meeste Egyptenaren, ze zijn enorm gastvrij, dragen over het algemeen witte djellabia's en bespelen van oudsher de handtrom en zingen traditionele liederen.

Een groot deel van de Nubiers woont nu in steden als Aswan, New Kalabsha.

Maar hun kleurrijke traditinele huizen kan je nog steeds vinden langs de oevers van de Nijl. Veelal hebben deze huizen een terrarium met een krokodil er in: deze brengt voorspoed.

Aswan is ook het gebied waar de Nijl het land binnenkomt. Deze laatste stroomversnelling van de Nijl, gezien vanuit Ethiopié/Sudan, wordt het eerste cataract genoemd en ligt bij Aswan.

De Nijl speelt een eeuwen oud spel langs alle rond uitgeslepen granietblokken en een boottocht langs alle eilanden met de tempels maakt dat je je in een heel ander Egypte waant.

 

 

AL-Een-Zijn

MYSTIEK EGYPTE

 

10- DAAGSE SPIRITUELE REIS NAAR EGYPTE

 

 

vrijdag 22 februari tot en met zondag 3 maart 2019

 

Be-leven, Ervaren, Tranformatie

Meditaties, Inwijdingen, Historie, Kunst&Cultuur, Relaxen&Genieten

LUXOR+ASWAN - PHILAE-KOM OMBO-EDFU-LUXOR-DENDERA-ABYDOS

 

De Reis:

 

Deze reis laat je Egypte in veel facetten beleven: het contact met de mensen, de natuur, de eeuwig stromende divine river de Nijl, het eten, het heerlijke zonnige weer, de humor, de woestijn.

Het ervaren van de prachtige energieën van de diverse krachtplekken en de transformaties die daarbij ontstaan.

Egypte, het magisch en mystieke land met zijn eeuwenoude tempels, heilige hiëroglief teksten, de mysterie scholen en de energetische krachtig leven gevende Nijl.

Tijdens onze reis bezoeken we diverse tempels die verbonden zijn met de mythe van Isis en Osiris zoals Philae, de plek waar Isis het hart van Osiris vond en Abydos waar Isis het hoofd van hem vond.

We bezoeken ook de tempel van de liefdevolle Hathors van de klankhealing en geboorte in Dendera en de tempel van Edfu (Horus): de tempel van de Vreugdevolle Hereniging tussen Horus en Hathor.

 

Of je wel of niet bekend bent met de mythes van de Egyptische goden, dat maakt voor deze reis niet uit.

Elke tempel en krachtplek die we gaan bezoeken en ervaren draagt nog steeds de universele energie in zich en zal resoneren met jouw stukken die op dat moment gezien mogen/moeten worden en dit is voor iedereen weer anders.

 

Tijdens deze reis maak je verbinding met de tempels als levende bronnen van wijsheid.

Elke tempel is een hologram: het vertegenwoordigt de wijsheid van volledigheid en is gebouwd op lei-lijnen (meridianen van de aarde): een opening/vortex wat direct toegang geeft tot informatie en wijsheid van de tempel.

 

Het doel van de reis: het delen van het bewustzijn van elke tempel: als bondgenoot en gids.

 

Dus follow your heart op elke plek waar je bent.!

Zo zullen er tijdens de reis momenten zijn dat jezelf, op je eigen intuïtie een tempel zal gaan verkennen en zijn er momenten dat we samenkomen voor een meditatie en/of uitwisseling.

Dit is een reis op basis van samen-zijn: ieder brengt hierin zijn/haar eigen stuk in waardoor een totaal beleving voor iedereen ontstaat.

 

De energie ervaren in Egypte is een uitdaging voor jezelf omdat de krachtige energie van dit land en de bijzondere plekken alles wat IS immens uitvergroot.

Oude stukken van jezelf kunnen weer naar bovenkomen om weer gezien en getransformeerd te worden, emoties kunnen uitvergroot worden, wellicht komen er herinneringen aan oud Egyptische levens naar boven. Alles is mogelijk met deze reis.

 

De reis zal een mix zijn tussen het spirituele: meditaties, inwijdingen, ceremonie en het aardse: historie, kunst&cultuur, relaxen&genieten.

 

We gaan tijdens deze reis de meer bekende tempels bezoeken en waar het mogelijk is zal daar gemediteerd* worden. maar ook gaan we naar minder bekende tempels en plekken waar de energie nog krachtig en zuiver is.

We genieten van onze boottocht op de Nijl, het heerlijke eten, de gastvrijheid van de Nubiers en Egyptenaren, de zonsondergang in de woestijn of misschien wel op het dak van een tempel. Lets flow in the Divine Time.

 

Het een ervaring die bij thuiskomst nog weken na resoneert.

 

Voorwaarde deelname:

- minimum leeftijd 23 jaar

- in een goede geestelijke gezondheid zijn

- in staat om gezonde reflexie op zichzelf toe te passen en om eigen stukken te zien die wellicht tijdens de reis intenser naar boven komen.

- fysiek fit

- bekend met mediteren

- bekend zijn met innerlijke transformatie processen

Nijl bij zonsondergang

Opzet van de reis/dagindeling

 

Dag 1

In de middag vertrekken we vanuit Amsterdam, via Cairo, naar Luxor waar we rond middernacht aankomen.

Onze chauffeur staat ons op het vliegveld op te wachten en brengt ons in ong. 20 minuten naar het hotel aan de Westbank van de Nijl.

In ons hotel staat op het daktterras een kleine versnapering op ons te wachten en kunnen we even “aankomen”.

 

 

Dag 2

Na rustige ochtend met wellicht een frisse duik in het zwembad gaan we o.a. geld wisselen, maken we een kort bezoek aan de Kolossos van Memnon en maken een bezoek aan Deir el Medina, waar je ziet hoe de handwerklieden aan de tombes en graven leefden in de muddy brick huizen met smalle straatjes en brengen we een bezoek aan een kleine tempel gewijd aan Hathor. Een bezoek aan Medinet Habu is ook zeker de moeite waard met de kleurrijke hieroglieven.

 

 

Dag 3

Vandaag gaan we een uitgebreid bezoek brengen aan het uitgestrekte tempelcomplex de Tempel van Karnak. In dit complex zijn tempels te vinden die aan diverse goden gewijd zijn.

Wij maken een bezoek aan een kleine tempel achterin het complex met een hoge energie waar we een korte meditatie houden.

In een andere kleine tempel begroeten we de krachtige energie van Sechmet: de godin van moed en healing. Na de lunch bezoeken we de Tempel van Mut, die met een sfinxen allee verbonden is met het tempelcomplex van Karnak. Bij de tempel van Mut ontmoeten we vele beelden van Sechmet en ervaren we de energie van het Heilige Meer in de vorm van een Halve Maan. Deze plek is krachtig verbonden met het vrouwelijke. Met een boottocht tijdens de zonsondergang sluiten we de dag af.

 

 

Dag 4

In de vroege ochtend uren vertrekken we richting Aswan, een tocht door de binnenlanden van Egypte!

Een sight seeing tour door het leven van alle dag: langs marktjes, stoffige straten, hektisch verkeer, suikerfabrieken, ezelskarretjes. Je kijkt je ogen uit.

Na een korte lunch in de buurt van de tempel van Philae laten we in onze taxi boot naar het eiland Philae brengen om ons te omhullen met de zachter, liefdevolle energie van het goddelijk vrouwelijke: Isis.

Deze tempel van Isis was tot ong. 400 na Chr. als één van de weinige tempels in Egypte nog in gebruik als devotieplek voor de godin Isis.

Op dit eiland is ook een tempel van Hathor te bezoeken en de zogenaamde Kiosk van Hadrianus.

Op weg naar het guesthouse is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het Nubische Dorp waar de bewoners een krokodil in hun huis houden als talisman voor voorspoed.

We overnachten in een guesthouse dichtbij de Nijl gelegen met uitzicht op de oude Aswandam.

 

 

Dag 5

Deze dag brengen we deels door op het water en deels op de diverse eilanden in de Nijl. We ervaren daar de krachtige energie van het Oer, de creatiekrachten

Op het eiland Elpanthine brengen we een bezoek aan de Tempel van Chnoem: de creator van al het leven en die de spirit in de fysieke vorm maakt uit de klei van de Nijl op zijn pottenbakkerwiel.

De grote rond uitgesleten rotsblokken aan de oevers maken meteen duidelijk waar de naam Elephantine vandaan komt: het lijken net olifanten.

De tempel van Chnoem staat in een groot ruïne complex met diverse andere tempeltjes, synagoge, oude kerk, woonhuizen. Allemaal gebouwd op diverse lagen van bewustzijn.

Ook op dit eiland is een zogenaamde Nilometer te vinden, waarbij de priesters de stand van de Nijl aflazen in afstemming met de stand van de sterren van de Melkweg.

 

 

Dag 6

We nemen alweer afscheid van de heerlijk relaxde sfeeer van Aswan en de Nubiers en gaan weer op weg richting Luxor.

De eerste tempel die we deze dag bezoeken in de Tempel van Kom Ombo: de tempel van Sobek en Horus, een zogenaamde dubbel tempel: de linker en de rechterzijde zijn identiek aan elkaar.

De tempel waar de neofieten ingewijd werden in het Linker Oog van Horus: het beheersen van de emotie.

Bij de tempel is een klein, maar zeer fraai esthetisch ingericht museum over Sobek: met o.a. een aantal gemummificeerde krokodillen, stélès en miniaturen met de godheid Sobek. Erg de moiete waard om te bezoeken.

We vertrekken weer richting Luxor en bezoeken halverwege onze tocht de Tempel van Edfu: een tempel van Horus de oudere. Jaarlijks was er een uitwisseling tussen de priesteressen van de Tempel van Dendera en de priesters van de Tempel van Edfu ter ere van de vruchtbaarheid.

Net als in Dendera zijn in de tempel van Edfu veel kleine zijkapellen te ontdekken.

Terug in het hotel in Luxor kunnen we een duik in het zwembad nemen voordat we het diner nuttigen.

 

 

Dag 7

Deze ochtend besteden we aan een uitgebreid bezoek aan het grote tempelcomplex van Luxor.: ook wel de Temple of Man genoemd: omdat de opbouw van de tempel overeenkomt met de delen van het menselijk lichaam. We nemen alle tijd en rust om hier de energie van de tempel te ervaren. Een bezoek aan de Moskee dat bovenop het tempelcomplex gebouwd is, behoort tot de mogelijkheden.In de middag gaan we aan de Westbank enkele bijzondere tombes bezoeken met ook zeer speciale energie.

 

 

 

Dag 8

IIn alle vroegte vertrekken we deze dag naar het dorpje Abydos. In dit dorpje is de tempel van Seti I te vinden met de mooiste hiëroglieven van Egypte en het gebied was van oudsher een bedevaartsplaats ter ere van Osiris.

De tempel is gewijd aan Osiris, Isis en Horus: de heilige triade. Achter de tempel ligt vier meter diep het complex Osirion met op één van de granieten pijlers de afbeelding van de Flower of Life.(eenheidsbewustzijn) Ter plekke wordt bekeken of een meditatie in de tempel mogelijk is en is het mogelijk om een inwijding in The Flower of Life te ontvangen.

We verblijven hier in ee guesthouse aan de Nijl en na het diner vindt de inwijding in de djed plaats.

 

 

 

Dag 9

Weer op weg naar Luxor bezoeken we Dendera, de tempel van Hathor: klank, vreugde en healing,en hebben hier ruim om dit te grote complex te bezoeken.

De hypostyle zaal met het blauwe plafond, de zijkapellen en het beroemde plafond met de zodiac in een templel op het dak mogen alle aandacht hebben.

Ook hier zal een meditatie plaats vinden en wellicht het klanken van een Egyptische mantra.

Deze tempel is verbonden met het vrouwelijk deel van het hartchakra en staat in energetische verbinding met de tempel van Abydos: het mannelijk deel van het hartchakra.

Na de lunch bij de tempel gaat de tocht verder naar Luxor en zien we bij Malquatta de zon in de woestijn zakken.

 

 

 

Dag 10

In alle vroegte vertrekken we vanuit Luxor, via Cairo weer naar Amsterdam waar we in de middag aankomen.

 

 

 

Het programma staat in grote lijnen vast, maar de mogelijkheid bestaat dat er door onverwachte omstandigheden wijzigingen aangebracht (moeten) worden.

Ook kan er met de deelnemers besproken worden waar de diverse voorkeuren naar uitgaan, hoe de flow en de energie van de deelnemers is.

 

Foto slide show van de reis

Reactie van een deelnemer aan de reis november 2017:

 

In november 2017 maakte ik de 12-daagse spirituele tempelreis met Els en het werd een onvergetelijke tocht langs een mysterieus verleden in een prachtig , gastvrij land. Zorgeloos en comfortabel was het ook, doordat Els en Aboulnaga alles zo goed hadden geregeld.

Kortom een aanrader, voor wie wil dromen op de Nijl, dwalen door de tempels en smullen van humus en foul!

 

Angelique

 

 

WAT KOST HET?

 

€ 1.188,- p.p.*

WAT KAN JE VERWACHTEN ?

 

Inbegrepen

- 9 x overnachting & 8 x eenvoudig tot uitgebreid ontbijt

- Transport in privé bus met chaffeur/gids vanaf vliegveld naar hotel/guesthouse en de gehele reis

- Overig transport dan de privé bus zoals de watertaxi's

- 10 x entree verschillende tempels en tombes

- Bezoek plekken met hoge trillingsfrequentie

- Meditaties en initiaties

- NL & EGY reisbegeleiding

- Informatiemiddag (voorkeur zaterdag) met afstemmingsmeditatie

- Reader met informatie over de tempels

 

Bonus

- Waterceremonie

- Inwijding in de Djed

- Inwijding in de Flower of Life

 

Exclusief

- Vliegticket: afhankelijk van het boekingsmoment : vanaf €482,- (maart 2018)

- Visum ong. €20,-/ €25,- op het vliegveld of ong. €40,- bij de Egyptische Ambasade Den Haag

- Reisverzekering/annuleringsverzekering

- 10 x lunch & diner & drinken (ong. €200,-)

- Fooien (bakshees) ( ong. 100,-)

- Zakgeld

 

 

 

Overnachtingen:

De guesthouses en het hotel waar overnacht wordt, zijn van eenvoudig tot meer luxueus (incl. zwembad), maar zij zijn allemaal ingericht op de ontvangst buitenlandse gasten en hun wensen.

Alle kamers beschikken over een eigen badkamer: douche, wastafel en toilet en hebben of 2x 1 persoonbedden of 1x 2 persoonsbed.

In alle guesthouses en hotel is gratis wifi aanwezig.

 

 

Eten:

De keukens waar we eten zijn van eenvoudig tot meer uitgebreid. Het bereiden van het altijd verse lokale voedsel gebeurd met goede hygienische omstandigheden en er wordt gebruik gemaakt van gefilterd water of water uit flessen. (dus niet uit de kraan)

Er wordt rekening gehouden met eventuele dieet wensen (voor zover mogelijk) of voorkeuren als vegetarisch voedsel.

 

* Overnachting op basis van 2 persoonskamer.

Toeslag voor 1 persoonskamer: €188,-

 

De reisbegeleiders

 

De reis wordt begeleidt door Els Brouwer, organisator, verbinder, merkaba healer, yoga docent, spiritueel coach, cursusleider Egyptische Mysterieschool en heeft vanaf 2012 meerdere spirituele reizen in Egypte gemaakt en daarin haar persoonlijke stukken en oude levens ontmoet, ervaren en getransformeerd. Maar elk bezoek aan Egypte brengt, ook bij haar, weer nieuwe lagen naar boven die gezien mogen/moeten worden.

Deze reis begeleidt zij samen met haar chaffeur en gids: Abouelnaga Elian: ruim 20 jaar chauffeur voor spirituele groepen en archeologen uit o.a. Mexico, Italie, Duitsland. Hij heeft een grote kennis van alle (bijzondere) plekken waar we naar toe gaan, regelt special moments in de tempels en heeft een grote kennis over de historie van Egypte. Hij woont met zijn gezin op de West Bank van Luxor, het rustige en meer plattelands-achtige deel van Luxor en de locatie van o.a. de Vallei der Koningen, Tempel Medinet Habu, Kolossos van Memnon etc. en waar wij verblijven in ons hotel.

 

Klik hier voor een kort filmpje van een rit door de woestijn

.

Els: Het was de Flower of Life die mij in 2012 naar Egypte bracht, een land wat ik vanuit historisch en kunsthistorisch oogpunt wel interessant vond, het op mijn verlanglijstje had gezet, maar niet echt de stap zette om er naar toe te gaan. Totdat ik de boeken van Drunvalo Mechezedek las en de Flower of Life bij mij begon te resoneren.

Ik kwam een spirituele reis tegen naar o.a. Abydos waar in het Osirion de oudste afdrukken van de Flower of Life te zien zijn en de eenheidenergie sterk te ervaren is. Vanaf dat moment is bij mij het balletje gaan rollen.....en werd Egypte (weer) mijn (tweede )"thuis".

.

Ja ik ga graag mee!

 

vul dan het onderstaande formulier in en ik neem contact met je op

 

Els

 
 
 

Huidige situatie Egypte voorjaar 2018

 

1. Is het veilig om in/naar Egypte te reizen?

Egypte is niet in oorlog en toch hebben veel mensen uit Europa vrees om naar Egypte af te reizen.

Ieder zal hier zijn eigen redenen voor hebben, maar zij doen het land hiermee een groot tekort. Het is, ook politiek gezien, heel rustig in Egypte.

 

Tijdens mijn verblijf in november 2017 heb ik daar in alle rust en veiligheid door het land kunnen reizen maar ook met lede ogen gezien hoe de bevolking het steeds moeilijker heeft om in het dagelijkse leven te voorzien doordat de inkomsten uit de toeristensector steeds verder wegvallen.

De winkeltjes bij de tempels zijn veelal gesloten, werkeloze tourguids zijn als inspectors aan het werk gesteld in de tempels, hotels en guesthouses worden één voor één gesloten, de prijs voor de belasting, de wateraansluiting & electriciteit gaat steeds verder omhoog net zoals de prijs voor rijst of brood.

Terwijl er geen uitkeringen zijn om deze persoonlijke financiële klappen op te vangen. Het (over)leven is daar nu heel hard geworden

Toch was er ook weer hoop en optimisme te zien: op de parkeerplaatsen van o.a. de tempel van Karnak en Philae stonden (weer) veel touringcarbussen en waren er veel mensen in de tempels. Voor mij even wennen, aangezien ik vaak in alle rust door de tempels heb gelopen, maar voor alle andere betrokkenen bij en rondom de tempels natuurlijk heel fijn. En al die touristen leidde de aandacht van de templegards af zodat er toch mogelijkheden voor meditaties waren :)

 

Het zien van toeristen maakt de inwoners heel blij: natuurlijk ook voor de mogelijkheid om een centje te verdienen, maar ook om te zien dat er ook nog mensen zijn die vertrouwen in hun en hun land hebben.

 

2. Veiligheid voor de toeristen staat voorop.

Dat is altijd het beleid van de Egyptische regering geweest en dat is nog steeds zo.

Dit geldt ook voor de deelnemers van de groep die met mij mee op reis gaan.

 

Ik heb veelvuldig contact met Egyptenaren die goed op de hoogte zijn van de dagelijkse situatie in hun land.

Zij hebben van Caïro tot Abu Simbel hun contacten. en het is ook in hun eigen belang dat de deelnemers aan de groepsreis zich veilig voelen en zijn.(!)

Mochten zij de informatie krijgen/opvangen dat het niet veilig zou zijn om te komen, dan laten ze mij dat meteen weten, hoe erg het hen ook spijt dat we niet komen en zij hun inkomsten mis lopen. Veiligheid staat ook bij hen voorop.

Mediteren in de tempels

 

Mediteren in de tempels is al sinds geruime tijd verboden door de Egyptische regering.

De tempels worden door de Egyptische regering beschouwt als cultureel erfgoed en niet als sacrale plekken, waabij het "heidene"aanbeden wordt.

Door de aanwezigheid van de vele inspectors (werkeloze tourguids) is de sfeer in de tempels tegenwoordig veranderd. Zij letten er erg op of je niet te lang naar een hieroglief staat te kijken (mediteren), of je met de ogen dicht (mediteren) een tijd op één plek staat, te langzaam loopt ect. Het is nog meer een kat en muis spel geworden om in alle rust af te stemmen op de energie van de tempel.

Aan de andere kant is het nu zo rustig in de tempels dat je het unieke moment kan hebben om de tempel geheel voor jezelf te hebben, en als de shift van de inspectors is afgelopen, is er toch nog veel mogelijk. Alleen weet je nooit wanneer die shift is afgelopen :) Inshallah! :)

Meditaties* Workshops* Lezingen* Healingen* Coaching

Copyright 2012 © All Rights Reserved