Spirituele reizen EgypteAL-Een-Zijn 

SPIRITUELE REIZEN naar  EGYPTE


Aanbod

2020

Feel like a (Egyptian) Goddes!!


8-daagse Vrouw&BewustZijn Retreat in Luxor (Egypte)


7 maart tot en met 14 maart 2020

 

 

Een 8 daagse retreat waarin ruimte is voor jou in alle zachtheid en met aandacht voor jezelf. * dagen waarin je (verder) kennis mag maken met jouw vrouwelijke energie en haar vele facetten en je jezelf verder mag ontplooien en ontvouwen.

Ontmoet de Godin in jezelf: de liefdevolle, beschermende en helende energie van Isis, de vreugdevolle, klankvolle, sensuele energie van Hathor en de scheppende, daadkrachtige vuurkracht van  Sechmet.

Je mag achterover leunen, ontvangen en tot rust komen.

 

Deze Goddes Retreat is als een hoorn van overvloed gevuld met heerlijk verwen activiteiten om tot een diepere ontspanning te komen, reflexie en transformatie en om (weer/dieper) in contact te komen met de Godin in jezelf: massages, reading/healing, meditatie, easy (hatha) yoga, workshop buikdansen, klanken, bezoek tempels van de drie Godinnen met tempelrituelen en sacred annointments en een ontmoeting met Egyptische vrouwen.Like to feel like a goddes? Meer informatie lees je HIER


THE GRAND TOUR


van de Kop van de Cobra naar de Staart van de Cobra


14 daagse reis


28 maart tot en met 10 april 2020


De Nijl wordt ook wel vergeleken met een Cobra: de kop van de de cobra ligt in het noordelijk delta gebied rondom Caïro en het puntje van zijn staart ligt helemaal zuidelijk bij de uisterste zuidgrens van Egypte: Abu Simbel.


In het oude Egypte was de cobra een symbool voor bescherming en ontwaking.

In onze huidige tijd kennen we de energie van de cobra als levensgevende energie die langs onze ruggegraat loopt: de kundalini energie


Deze reis neemt ons mee vanaf de kop van de cobra: het Gizeh Plateau met de piramides en de Sfinx langs de Nijl naar het meest zuidelijke punt: Abu Simbel.

Een tocht door alle chakra’s van het land en waarin we als de kundalini energie op- en neer bewegen langs de levensader/ruggegraat van de het land: de Nijl.

De Nijl met zijn magische energie en waarmee in de oudheid alle tempel waren verbonden, een afspiegeling van de Melkweg.


We bezoeken de tempels, die als stenen krachtplekken in het landschap liggen, aan de oevers van en op eilanden in de Nijl.

Ervaar de oude magische plekken van de Egyptische Mysteriescholen, van healing, klank, inzichten en wellicht oude connecties.

Een reis langs de voor de meeste mensen bekende tempels als Luxor, Dendera, Philae tot aan de zuidelijke meer onbekende Nubische tempels als de Mandulis tempel op Kalabsha, de tempel van Amada met als grand finale: de Egyptische tempel van Abu Simbel

Meditaties, initiaties, uitwisseling zijn een belangrijk onderdeel van deze reis, net als het genieten van de omgeving, de mensen, een volledig andere cultuur en het heerlijke eten. 


Lees HIER verder over deze reis 

Het (her)vinden van het Licht in jezelf


Een reis naar de zonnecultus


10 daagse reis


najaar 2020


De zon neemt in de oude Egyptische cultuur een heel belangrijke plaats in: het is de levensgevende energie voor de mens en voor de producten van het land. Zonder zon geen leven.

Op vele manieren werd de zon aanbeden, geëerd in de oude traditie en dit zien we ook in andere culturen terug: als de Inca's, de Maya's,  in India, Mesopotamië etc.


In het oude Egypte lag het centrum van de zonnecultus in Heliopolis: de Stad van de Zon, in het noordelijk  Egypte.

De tempels hadden grote zonnehoven waarbij de priesters in direct contact stond met de zon en een rechttreekse verbinding hiermee had.


In deze reis volgen we de sporen van deze zonnecultus en de laatste vertegenwoordigers hiervan: de farao Amenhotep III en zijn zoon Achnaton.

Amenhotep III zette deze oude traditie voort door het bouwen van grote zonnehoven in o.a. Luxor en zijn zoon Achnaton bouwde zelfs een geheel nieuwe stad Achetaten in het midden van het land om daar zijn leven te wijden aan de zon: de Bron van Alles, het eenheidsbewustzjn.


Vanaf het hoogtse zonne punt: de Grote Piramide van Gizeh volgen we onze tocht verder over land via de necropolis van Sakkara naar het oude stadsgebied van Achetaten, het huidige El Marna en vervolgen onze reis naar de tempels in Luxor.


Op diverse (bijzondere) plekken gaan we zitten voor (eenheids) meditaties, initiaties en het afstemmen op de energie op de krachtplekken.


Lees HIER verder over deze reis
Reacties van deelnemers:


In november 2017 maakte ik de 12-daagse spirituele tempelreis  met Els en het werd een onvergetelijke tocht langs een mysterieus verleden in een prachtig , gastvrij land.

Zorgeloos en comfortabel was het ook, doordat Els en Aboulnaga alles zo goed hadden geregeld.

Kortom een aanrader, voor wie wil dromen op de Nijl, dwalen door de tempels en smullen van humus en foul!


Angelique

12 daagse reis Luxor-Abu Simbel-Gizeh


Ik ging met een open mind, heel veel zin en zonder verwachtingen mee. De ervaringen die ik heb opgedaan, mezelf leren kennen/ herkennen.

De plaatsen en tempels waren geweldig. Het was voor mij een hele bijzondere reis en ben zeker van plan om er weer terug te gaan, er is nog zoveel te ontdekken en te zien.

Ik kan nu zeggen dat Egypte mijn hart heeft gestolen. Shukran Egypte, saadot belkak (Dank je Egypte, fijn om je ontmoet te hebben)

Violencia (Lenci)


Oktober 2018

10 daagse reis Luxor-Aswan

Goed uitgebalanceerd aanbod van te bezoeken tempels, mooi in evenwicht.met meditatie s. De organisatie van het eten was goed, vriendelijke mensen.


Lya en Rob


Oktober 2018

10 daagse resi Luxor-Aswan

Machtig mooie reis! Elke dag weer een verassing en bijzondere dag. Harmonies en fijne samenwerking.

Mooie persoonlijke inzichten mogen ontvangen. Erg onder de indruk van Sechmet (Karnak)


Rob


Februari 2019

10 daagse reis Luxor-Aswan

Reis begeleiding Els: Het was de Flower of Life die mij in 2012 naar Egypte bracht, een land wat ik vanuit historisch en kunsthistorisch oogpunt wel interessant vond, het op mijn verlanglijstje had gezet, maar niet echt de stap zette om er naar toe te gaan. Totdat ik de boeken van Drunvalo Mechezedek las en de Flower of Life bij mij begon te resoneren.

Ik kwam een spirituele reis tegen naar o.a. Abydos waar in het Osirion de oudste afdrukken van de Flower of Life te zien zijn en de eenheidenergie sterk te ervaren is. Vanaf dat moment is bij mij het balletje gaan rollen.....en werd Egypte (weer) mijn (tweede )"thuis".

.

Huidige situatie Egypte najaar 2019


1. Is het veilig om in/naar Egypte te reizen?

Egypte is niet in oorlog en toch hebben veel mensen uit Europa vrees om naar Egypte af te reizen.

Ieder zal hier zijn eigen redenen voor hebben, maar zij doen het land hiermee een groot tekort. Het is, ook politiek gezien, heel rustig in Egypte.


Tijdens mijn verblijf in november 2017 heb ik daar in alle rust en veiligheid door het land kunnen reizen maar ook met lede ogen gezien hoe de bevolking het steeds moeilijker heeft om in het dagelijkse leven te voorzien doordat  de inkomsten uit de toeristensector steeds verder wegvallen.

De winkeltjes bij de tempels zijn veelal gesloten, werkeloze tourguids zijn als inspectors aan het werk gesteld in de tempels, hotels en guesthouses worden één voor één gesloten, de prijs voor de belasting, de wateraansluiting & electriciteit gaat steeds verder omhoog net zoals de prijs voor rijst of brood.

Terwijl er geen uitkeringen zijn om deze persoonlijke financiële klappen op te vangen. Het (over)leven is daar nu heel hard geworden

Toch was er ook weer hoop en optimisme te zien: op de parkeerplaatsen van o.a. de tempel van Karnak en Philae stonden (weer) veel touringcarbussen en waren er veel mensen in de tempels. Voor mij even wennen, aangezien ik vaak in alle rust door de tempels heb gelopen, maar voor alle andere betrokkenen bij en rondom de tempels natuurlijk heel fijn. En al die touristen leidde de aandacht van de templegards af zodat er toch mogelijkheden voor meditaties waren :)


Het zien van toeristen maakt de inwoners heel blij: natuurlijk ook voor de mogelijkheid om een centje te verdienen, maar ook om te zien dat er ook nog mensen zijn die vertrouwen in hun en hun land hebben.


2. Veiligheid voor de toeristen staat voorop.

Dat is altijd het beleid van de Egyptische regering geweest en dat is nog steeds zo.

Dit geldt ook voor de deelnemers van de  groep die met mij mee op reis gaan.


Ik heb veelvuldig contact met Egyptenaren die goed op de hoogte zijn van de dagelijkse situatie in hun land.

Zij hebben van Caïro tot Abu Simbel hun contacten. en het is ook in hun eigen belang dat de deelnemers aan de groepsreis zich veilig voelen en zijn.(!)

Mochten zij de informatie krijgen/opvangen dat het niet veilig zou zijn om te komen, dan laten ze mij dat meteen weten, hoe erg het hen ook spijt dat we niet komen en zij hun inkomsten mis lopen. Veiligheid staat ook bij hen voorop.

Mediteren in de tempels


Mediteren in de tempels is al sinds geruime tijd verboden door de Egyptische regering.

De tempels worden door de Egyptische regering beschouwt als cultureel erfgoed en niet als sacrale plekken, waabij het "heidene"aanbeden wordt.

Door de aanwezigheid van de vele inspectors (werkeloze tourguids) is de sfeer in de tempels tegenwoordig veranderd. Zij letten er erg op of je niet te lang naar een hieroglief staat te kijken (mediteren), of je met de ogen dicht (mediteren) een tijd op één plek staat, te langzaam loopt ect. Het is nog meer een kat en muis spel geworden om in alle rust af te stemmen op de energie van de tempel.

Aan de andere kant is het nu zo rustig in de tempels dat je het unieke moment kan hebben om de tempel geheel voor jezelf te hebben, en als de shift van de inspectors is afgelopen, is er toch nog veel mogelijk. Alleen weet je nooit wanneer die shift is afgelopen :) Inshallah! :)

Meditaties* Workshops* Lezingen* Healingen* Coaching

Copyright 2012 © All Rights Reserved