Gizeh-Luxor 10 daagse reisAL-Een-Zijn 

MYSTIEK EGYPTE


10- DAAGSE SPIRITUELE  REIS NAAR EGYPTE


(Her) Vindt het Licht in Jezelf
najaar 2020


Be-leven, Ervaren, Tranformatie

Meditaties, Inwijdingen, Historie, Kunst&Cultuur, Relaxen&Genieten

GIZEH-SAKKARA- TELL EL MARNA-TUNA EL GEBEL_ABYDOS- DENDERA-LUXOR 


Deze reis laat je Egypte in veel facetten beleven: het contact met de mensen, de natuur, de eeuwig stromende divine river de Nijl, het eten, het heerlijke zonnige weer, de humor, de woestijn.

Het ervaren van de prachtige energieën van de diverse krachtplekken en de transformaties die daarbij ontstaan.


De reis zal een mix zijn tussen het spirituele: meditaties, inwijdingen, ceremonie en het aardse: historie, kunst&cultuur, relaxen&genieten.


Egypte, het magisch en mystieke land met zijn eeuwenoude tempels, heilige hiëroglief teksten, de mysterie scholen en de energetische krachtig leven gevende Nijl.

De energie ervaren in Egypte is een uitdaging voor jezelf omdat de krachtige energie van dit land en de bijzondere plekken alles wat IS immens uitvergroot.

Oude stukken van jezelf kunnen weer naar bovenkomen om weer gezien en getransformeerd te worden, emoties kunnen uitvergroot worden, wellicht komen er  herinneringen aan oud Egyptische levens naar boven. Alles is mogelijk met deze reis.Een bezoek aan de imponerende Piramide van Gizeh raakt bij ieder van ons iets aan, het uitgestrekte gebied van Sakkara met de trappiramide van Djoser en met name de healingnissen op het voorplein brengt iets in beweging. 

Het uitgestrekte open gebied van Achnaton (Tell El Marna), de farao van het monoteïsme en het Christusbewustzijn/Eenheidsbewustzijn: Oneness & Unity. Laat je dragen in de hoge lichte trilling in dit gebied, in zijn tombe, bij zijn tempel en paleis.

Healing mag je ontvangen in Tuna El Gebel: de necropolis gewijd aan de god Thoth: bij zijn priester Petosiris en bij een jonge vrouw: Isadora.

In Abydos kan je de opstuwende kracht ervaren die je rechtop zet: raising the djed (Osiris). Een eeuwen oude heilige pelgrimsplaats &  initierende krachtplek en stargate..

Na de diepe kracht van Abydos gaan we naar een wat luchtiger krachtplek: Dendera  met: de tempel van Hathor: van dans, muziek, liefde. Een grote tempel van het Hart.

In Luxor bezoeken we enkele bekende tempels als Karnak en Haptsjepsoet en de minder bekende als de tombe van Ay en o.a. de tempel van Toth


 


We gaan tijdens deze reis bekende  tempels bezoeken en waar het mogelijk is zal daar gemediteerd* worden. maar ook gaan we naar minder bekende tempels en plekken waar de energie nog krachtig en zuiver is.

We genieten van onze boottocht op de Nijl, het heerlijke eten, de zonsondergang in de woestijn of misschien wel op het dak van een tempel.


Lets flow in the Divine Time!

Opzet van de reis/dagindeling


Dag 1

In de middag vertrekken we vanuit Amsterdam naar Cairo waar we rond 21.00 uur aankomen. 

Onze chauffeur staat ons op het vliegveld op te wachten en brengt ons in ong. 20 minuten naar het guesthouse in de buurt van de Piramides van Gizeh. .

In ons hotel staat op het daktterras een kleine versnapering op ons te wachten en kunnen we even “aankomen.

Dag 2

In de vroege ochtend genieten we van ons ontbijt op het daktteras met uitzicht op de Piramides van Gizeh.Samen met onze gids  brengen we een uitgebreid bezoek aan het gebied van de Piramides: we gaan de Grote Piramide naar binnen naar de Koningskamer voor een meditatie. Naast de Piramide staat het museum met de Zonneboot, zeker een bezoek waard en de majestueuze Sfinx. Na  de lunch brengen we een bezoek aan het Egyptisch Museum in Caïro.

Dag 3

We nemen afscheid van het Gizeh Plateau en rijden wat verder richting het zuiden: naar het gebied van Sakkara. Een groot uitgestrekt gebied wat in de oudheid gebruikt werd als begraafplaats, als pelgrimsplaats en een plaats van voorspoed.

In dit gebied bezoeken we de oudste piramide: de piramide van Djoser en dan met name het voorhof met zijn sound healingnissen. De piramide zelf is niet te bezichtigen ivm instoritingsgevaar.

In de tombe van Unas, één van de eerste Koningen, zien we de teksten van het oudste Egyptische Dodenboek: The Book of Coming forth by Day in hieroglief gegraveerd in het zwarte graniet. Een bijzondere krachtplek.

Een eindje verder rijden komen we bij het Serapeum; met de grote zwart granieten sarcofagen van vele tonnen zwaar. De officiele berichtgeving is dat dit de tombes waren van de Apis stier, maar of dat echt zo is, valt nog te bezien.

We overnachten in een guesthouse met uitzicht op de piramide van Djoser.Dag 4

n de vroege ochtend uren vertrekken we richting de necropolis Tuna El Gebel, een tocht door de binnenlanden van Egypte!

Een sight seeing tour door het leven van alle dag: langs marktjes, stoffige straten, hektisch verkeer, suikerfabrieken, ezelskarretjes, de open ruimte van de woestijn.

Je kijkt je ogen uit!

Voordat we het gebied van Tune El Gebel inrijden, passeren we Stelé A, de eerste grenspaal van het grote gebied van Amarna tijdens de regering van de zonne farao Achnaton.

In Tuna El Gebel bezoeken we de Catacomben met gemummuficeerde Ibissen: Thot en mediteren we bij de tombe van Ankh-Hor: hogepiester van Thot en verder de Tombe van Petosiris en de kapel van Isodora.

Aan het eind van de middag komen we in ons guesthouse in de buurt van El Minia.

Dag 5

Deze dag maken we een bezoek aan de Royal Tombe van Achnaton en de contouren van zijn Aton - Tempel in het gebied van Tell El Marna. Wellicht dat we een moment hebben om daar een meditatie te doen.

Vervolgens brengen we een bezoek vaan de  en de Tombe van Ay (oom Achnaton) voor een meditatie  en Stelé U

We sluiten af bij het Paleis van Nefertiti waar een lichte, vrolijke energie is.

De grote hoeveelheid van seleniet in het gebergte maakt dat deze omgeving een zachte en pure energie uitstraalt.

Het gesteente in dit enorm uitgestrekte gebied bestaat uit wit kalksteen.

Het paleis en de tempels ten tijde van Achenaton werden met dit wit gesteente gemaakt waardoor de stad de bijnaam De Witte Stad kreeg. Tot op de dag van vandaag worden veel huizen in het Almarna gebied met dit witte gesteente gebouwd.

Dag 6

Vroeg in de ochtend nemen we afscheid van ons guesthouse om weer richting Luxor te vertrekken. Onderweg maken we een stop in het dorpje Abydos. In dit dorpje is de Tempel van Seti I te vinden met de mooiste hiëroglieven van Egypte en het gebied  was van oudsher een bedevaartsplaats ter ere van Osiris en ook een plek die sterk verbonden is met de myhte van Isis en Osiris.

De tempel is gewijd aan Osiris, Isis en Horus: de heilige triade.

Achter de tempel ligt vier meter diep het complex Osirion met op één van de granieten pijlers de afbeelding van de Flower of Life.(eenheidsbewustzijn).

Vanaf het voorjaar 2018 is het Orsirion tijdelijk afgesloten voor publiek, maar de energie van het Eenheidsbewustzijn is ook aan de buitenrand krachtig aanwezig.

Ter plekke wordt bekeken of een meditatie in de tempel en bij het Osirion mogelijk is en is het mogelijk om een inwijding in The Flower of Life te ontvangen.

We overnachten in ons hotel in Luxor.

Dag 7

Een meer rustige dag in de omgeving van Luxor op de West Bank. Deze dag brengen we een bezoek aan de Tombe Ay, de oom van Achnaton in de Valley of the Monkeys en op weg naar onze lunch brengen we een bezoek aan de tempel van Haptsjepsoet.

Na een relaxde lunch brengen we  een een bezoek aan de kleine, wat onvinbare Tempel van Thoth met zijn prachtige hoge trilling.

Dag 8

In alle vroegte vertrekken we deze dag naar Dendera: de Tempel van Hathor: klank, dans, vreugde en healing,en we hebben hier ruim de tijd om dit grote complex te bezoeken.

De hypostyle zaal met het blauwe plafond, de zijkapellen en het beroemde plafond met de zodiac in een templel op het dak mogen alle aandacht hebben.

Ook hier zal een meditatie plaats vinden en wellicht het klanken van een Egyptische mantra.

Deze tempel is verbonden met het vrouwelijk deel van het hartchakra en staat in energetische verbinding met de tempel van Abydos: het mannelijk deel van het hartchakra.

Na het bezoek gaat de tocht verder naar Luxor en zien we bij Malquatta: paleis van  Amenhotep III vader van Achnaton  de zon in de woestijn zakken

Dag 9

Na een ontspannen ochtend brengen we in de middag een uitgebreid bezoek aan het grote tempelcomplex van Luxor.: ook wel de Temple of Man genoemd: omdat de opbouw van de tempel overeenkomt met de delen van het menselijk lichaam. Ook deze tempel is opgedragen aan de Triade van Thebe: Amon-Re, Mut en Choensoe. In dit tempel complex zijn nog elementen van een Christelijke kapel te vinden en ook een moskee die bovenop het tempelcomplex gebouwd is. Een bezoek aan deze moskee is mogelijk

We nemen alle tijd en rust om hier de energie van de tempel te ervaren en we brengen ons enegriesysteem weer in balans.

De dag en onze reis sluiten we af met een boottochtje op de Nijl en genieten we van de zonsondergang.Dag 10

In alle vroegte vertrekken we vanuit Luxor, via Cairo weer naar Amsterdam waar we in de middag aankomen.

Het programma staat in grote lijnen vast, maar de mogelijkheid bestaat dat er door onverwachte omstandigheden wijzigingen aangebracht (moeten) worden.

Ook kan er met de deelnemers besproken worden waar de diverse voorkeuren naar uitgaan, hoe de flow  en de energie van de deelnemers is.


Foto slide show van de reis

20190228_105849

Voorwaarde deelname:

- minimum leeftijd 23 jaar

- in een goede geestelijke gezondheid zijn

- in staat om gezonde reflexie op zichzelf toe te passen en om eigen stukken te zien die wellicht tijdens de reis intenser naar boven komen.

- fysiek fit

- bekend met mediteren

- bekend zijn met innerlijke transformatie processen
 

WAT KAN JE VERWACHTEN ?


Inbegrepen

- 9 x overnachting & 8 x eenvoudig tot uitgebreid ontbijt

- Transport in privé bus met chaffeur/gids vanaf vliegveld naar hotel/guesthouse en de gehele reis

- Overig transport dan de privé bus zoals de watertaxi's

- 10 x entree verschillende tempels en tombes

-  Bezoek plekken met hoge trillingsfrequentie

-  Meditaties en initiaties

-  NL & EGY reisbegeleiding

-  Reader met informatie over de tempels

- Informatie middag met afstemmings meditatie deelnemers reis op zaterdag 21 september van 13.30-16.00 uur


Bonus

- Waterceremonie

- Inwijding in het Ka Lichaam

- Inwijding in de Sahu


Exclusief

- Vliegticket: afhankelijk van het boekingsmoment : vanaf €482,- (maart 2019)

- Visum ong. €30,- op het vliegveld of ong. €40,- bij de Egyptische Ambasade Den Haag

- Reisverzekering/annuleringsverzekering

- 10 x lunch & diner & drinken (ong. €180,-)

- Fooien (bakshees) ( ong. €80,-)

- Zakgeld
Overnachtingen:

De guesthouses en het hotel waar overnacht wordt, zijn van eenvoudig tot meer luxueus (incl. zwembad), maar zij zijn allemaal ingericht op de ontvangst buitenlandse gasten en hun wensen.

Alle kamers beschikken over een eigen badkamer: douche, wastafel en toilet en hebben of 2x 1 persoonbedden of 1x 2 persoonsbed.

In alle guesthouses en hotel is gratis wifi aanwezig.Eten:

De keukens waar we eten zijn van eenvoudig tot meer uitgebreid. Het bereiden van het altijd verse lokale voedsel gebeurd met goede hygienische omstandigheden en er wordt gebruik gemaakt van gefilterd water of water uit flessen. (dus niet uit de kraan)

Er wordt rekening gehouden met eventuele dieet wensen (voor zover mogelijk) of voorkeuren als vegetarisch voedsel..De reisbegeleiding


De reis wordt begeleidt door Els Brouwer, organisator, verbinder, merkaba healer, yoga docent, spiritueel coach, cursusleider Egyptische Mysterieschool en heeft vanaf 2012 meerdere spirituele reizen in Egypte gemaakt en daarin haar persoonlijke stukken en oude levens ontmoet, ervaren en getransformeerd. Maar elk bezoek aan Egypte brengt, ook bij haar, weer nieuwe lagen naar boven die gezien mogen/moeten worden.Els: Het was de Flower of Life die mij in 2012 naar Egypte bracht, een land wat ik vanuit historisch en kunsthistorisch oogpunt wel interessant vond, het op mijn verlanglijstje had gezet, maar niet echt de stap zette om er naar toe te gaan. Totdat ik de boeken van Drunvalo Mechezedek las en de Flower of Life bij mij begon te resoneren.

Ik kwam een spirituele reis tegen naar o.a. Abydos waar in het Osirion de oudste afdrukken van de Flower of Life te zien zijn en de eenheidenergie sterk te ervaren is. Vanaf dat moment is bij mij het balletje gaan rollen.....en werd Egypte (weer) mijn (tweede )"thuis".

.

JOUW BIJDRAGE


€ 1.288,- p.p.*


* Overnachting op basis van 2 persoonskamer.

Toeslag voor 1 persoonskamer: €188,-


Minimaal 4 deelnemers

Maximaal 8 deelnemers


Ja ik ga graag mee!


vul dan het onderstaande formulier in en ik neem contact met je op


Els

 
 
 
 

Huidige situatie Egypte voorjaar 2019


1. Is het veilig om in/naar Egypte te reizen?

Egypte is niet in oorlog en toch hebben veel mensen uit Europa vrees om naar Egypte af te reizen.

Ieder zal hier zijn eigen redenen voor hebben, maar zij doen het land hiermee een groot tekort. Het is, ook politiek gezien, heel rustig in Egypte.


Tijdens mijn verblijf in november 2017 heb ik daar in alle rust en veiligheid door het land kunnen reizen maar ook met lede ogen gezien hoe de bevolking het steeds moeilijker heeft om in het dagelijkse leven te voorzien doordat  de inkomsten uit de toeristensector steeds verder wegvallen.

De winkeltjes bij de tempels zijn veelal gesloten, werkeloze tourguids zijn als inspectors aan het werk gesteld in de tempels, hotels en guesthouses worden één voor één gesloten, de prijs voor de belasting, de wateraansluiting & electriciteit gaat steeds verder omhoog net zoals de prijs voor rijst of brood.

Terwijl er geen uitkeringen zijn om deze persoonlijke financiële klappen op te vangen. Het (over)leven is daar nu heel hard geworden

Toch was er ook weer hoop en optimisme te zien: op de parkeerplaatsen van o.a. de tempel van Karnak en Philae stonden (weer) veel touringcarbussen en waren er veel mensen in de tempels. Voor mij even wennen, aangezien ik vaak in alle rust door de tempels heb gelopen, maar voor alle andere betrokkenen bij en rondom de tempels natuurlijk heel fijn. En al die touristen leidde de aandacht van de templegards af zodat er toch mogelijkheden voor meditaties waren :)


Het zien van toeristen maakt de inwoners heel blij: natuurlijk ook voor de mogelijkheid om een centje te verdienen, maar ook om te zien dat er ook nog mensen zijn die vertrouwen in hun en hun land hebben.


2. Veiligheid voor de toeristen staat voorop.

Dat is altijd het beleid van de Egyptische regering geweest en dat is nog steeds zo.

Dit geldt ook voor de deelnemers van de  groep die met mij mee op reis gaan.


Ik heb veelvuldig contact met Egyptenaren die goed op de hoogte zijn van de dagelijkse situatie in hun land.

Zij hebben van Caïro tot Abu Simbel hun contacten. en het is ook in hun eigen belang dat de deelnemers aan de groepsreis zich veilig voelen en zijn.(!)

Mochten zij de informatie krijgen/opvangen dat het niet veilig zou zijn om te komen, dan laten ze mij dat meteen weten, hoe erg het hen ook spijt dat we niet komen en zij hun inkomsten mis lopen. Veiligheid staat ook bij hen voorop.

Mediteren in de tempels


Mediteren in de tempels is al sinds geruime tijd verboden door de Egyptische regering.

De tempels worden door de Egyptische regering beschouwt als cultureel erfgoed en niet als sacrale plekken, waabij het "heidene"aanbeden wordt.

Door de aanwezigheid van de vele inspectors (werkeloze tourguids) is de sfeer in de tempels tegenwoordig veranderd. Zij letten er erg op of je niet te lang naar een hieroglief staat te kijken (mediteren), of je met de ogen dicht (mediteren) een tijd op één plek staat, te langzaam loopt ect. Het is nog meer een kat en muis spel geworden om in alle rust af te stemmen op de energie van de tempel.

Aan de andere kant is het nu zo rustig in de tempels dat je het unieke moment kan hebben om de tempel geheel voor jezelf te hebben, en als de shift van de inspectors is afgelopen, is er toch nog veel mogelijk. Alleen weet je nooit wanneer die shift is afgelopen :) Inshallah! :)

Meditaties* Workshops* Lezingen* Healingen* Coaching

Copyright 2012 © All Rights Reserved