Gizeh-Luxor 10 daagse reis

MYSTIEK EGYPTE


10- DAAGSE SPIRITUELE  REIS NAAR EGYPTE


(Her) Vindt het Licht in Jezelf
voorjaar 2022


Gezien de algehele gezondheid situatie over de gehele wereld organiseer ik in 2021 geen reizen naar Egypte.

Vanaf 2021 is het ook nog afwachten hoe de wereld en het leven zich weer gaat herstellen.


Het bepalen van de excacte datum van deze reis hangt af van de wereld gezondheid en van het moment dat het Grand Egyptian Museum daadwerkelijk geopend gaat worden.

In veband met het corona-virus is de opening van eind 2020 verplaatst naar een nog onbekende datum in 2021.


Het G.E.M. is het gloed nieuwe Musem van Oudheden van Egypte en bevat de grootste collectie objecten ter wereld.

Het nieuwe gebouw is van een ongekende architectuur, maar ook erg complex en kostbaar om te bouwen.

Het is slechts 2 km  van het Gizeh-Plateau verwijderd en dat maakt het nu nog aantrekkelijker om het te bezoeken.


Mijn intentie is zeker om in 2022 weer naar Egypte af te reizen en je kennis te laten maken met de prachtige energieën van de tempels die onverwachte inzichten, boodschappen voor je kunnen hebben. 

Het herstellen van oude energetische connecties die diep in je DNA opgeslagen liggen, transformerden energieën.

Voor ieder weer anders en dat maakt dit een zeer persoonlijke reis.


Wil je graag op de hoogte gehouden worden van deze reis: stuur dan een mailtje naar info@yoena.nl en dan ontvang je van mij bericht over de voortgang van deze reis.Els

Be-leven, Ervaren, Tranformatie

Meditaties, Inwijdingen, Historie, Kunst&Cultuur, Relaxen&Genieten

GIZEH/CAIRO - SAKKARA - TELL EL MARNA - TUNA EL GEBEL - ABYDOS - DENDERA - LUXOR 


Deze reis laat je Egypte in veel facetten beleven: het contact met de mensen, de natuur, de eeuwig stromende divine river de Nijl, het eten, het heerlijke zonnige weer, de humor, de woestijn.

Het ervaren van de prachtige energieën van de diverse krachtplekken en de transformaties die daarbij ontstaan.


De reis zal een mix zijn tussen het spirituele: meditaties, inwijdingen, ceremonie en het aardse: historie, kunst&cultuur, relaxen&genieten.


Egypte, het magisch en mystieke land met zijn eeuwenoude tempels, heilige hiëroglief teksten, de mysterie scholen en de energetische krachtig leven gevende Nijl.

De energie ervaren in Egypte is een uitdaging voor jezelf omdat de krachtige energie van dit land en de bijzondere plekken alles wat IS immens uitvergroot.

Oude stukken van jezelf kunnen weer naar bovenkomen om weer gezien en getransformeerd te worden, emoties kunnen uitvergroot worden, wellicht komen er  herinneringen aan oud Egyptische levens naar boven. Alles is mogelijk met deze reis.Een bezoek aan de imponerende Piramide van Cheops op het plateau van Gizeh raakt bij ieder van ons iets aan, het uitgestrekte gebied van Sakkara met de oudste trappiramide van koning Djoser, gebouwd door Imhotep en de enorme sarcofagen van het Serapeum laten je verbazen.


Het uitgestrekte open gebied van Achnaton (Tell El Marna), de farao van het monoteïsme en het Christusbewustzijn/Eenheidsbewustzijn: Oneness & Unity.

Laat je dragen in de hoge lichte trilling in dit gebied, in zijn tombe, bij zijn tempel en paleis.


Healing mag je ontvangen in Tuna El Gebel: de necropolis gewijd aan de god Thoth: bij zijn priester Petosiris en bij een jonge vrouw: Isadora.

In de catacomben vinden we een heilige vereringsplaats van Thoth in de vorm van een baviaan en lange gangen met nissen voor de mummies van Ibissen.


In Abydos kan je de opstuwende kracht ervaren die je rechtop zet: raising the djed (Osiris).

Een eeuwen oude heilige pelgrimsplaats &  initierende krachtplek en stargate.. Een krachtige healingstempel.


Na de diepe doorwerekden kracht van Abydos gaan we naar een wat luchtiger krachtplek: Dendera  met: de tempel van Hathor: de godin van dans, muziek, liefde en healing.

Een grote tempel van het Hart.


In Luxor bezoeken we enkele bekende tempels als Karnak en Haptsjepsoet en de minder bekende als de tombe van Ay en o.a. de tempel van TothWe gaan tijdens deze reis bekende  tempels bezoeken en waar het mogelijk is zal daar gemediteerd* worden. maar ook gaan we naar minder bekende tempels en plekken waar de energie nog krachtig en zuiver is.

We genieten van onze boottocht op de Nijl, het heerlijke eten, de zonsondergang in de woestijn of misschien wel op het dak van een tempel.


Lets flow in the Divine Time!

Opzet van de reis/dagindeling


Dag 1

In de middag vertrekken we vanuit Amsterdam naar Cairo waar we rond 21.00 uur aankomen. 

Onze chauffeur staat ons op het vliegveld op te wachten en brengt ons in ong. 20 minuten naar het guesthouse in de buurt van de Piramides van Gizeh. .

In ons hotel staat op het daktterras een kleine versnapering op ons te wachten en kunnen we even “aankomen.

Dag 2

In de vroege ochtend genieten we van ons ontbijt op het daktteras met uitzicht op de Piramides van Gizeh.

Na onze groeps afstemmingsmeditatie brengen we een uitgebreid bezoek aan het Gizeh-Plateau, het gebied van de Piramides van Choefoe (Cheops), Chafra (Chefren) en Menkaoera (Mycerinos).

Voordat we de Grote Piramide van Cheops binnengaan laten we eerst dit enorme bouwwerk op ons inwerken. Deze vorm van de Heilige Geometrie werkt fysiek diep op je in. Via een steile trap lopen we, eenmaal binnen, omhoog naar de Koningskamer voor een meditatie.

Naast de Piramide staat het museum met de Zonneboot, zeker een bezoek waard om te bezoeken!

We ronden ons bezoek af bij de majestueuze en mysterieuze Sfinx.


Na  de lunch brengen we een bezoek aan het pas geopende Grand Egyptian Museum.

Dag 3

We nemen afscheid van het Gizeh Plateau en rijden wat verder richting het zuiden: naar het gebied van Sakkara.

Een groot uitgestrekt gebied wat in de oudheid gebruikt werd als begraafplaats, als pelgrimsplaats en een plaats van voorspoed.

In dit gebied bezoeken we de oudste piramide: de trappiramide van Djoser. Sinds kort is deze piramide van binnen te bezoeken.


In de tombe van Unas, één van de eerste Koningen, zien we de teksten van het oudste Egyptische Dodenboek: The Book of Coming forth by Day in hieroglief gegraveerd in het zwarte graniet. Een bijzondere krachtplek.


Een eindje verder rijden komen we bij het Serapeum; een ondergronds gangenstelsel met de enorm grote zwart granieten sarcofagen van vele tonnen zwaar.

De officiele berichtgeving is dat dit de sarcofagen waren voor de gemummuificeerde de Apis stieren, maar of dat echt zo is, valt nog te bezien.

We overnachten in een guesthouse met uitzicht op de piramide van Djoser.


Dag 4

n de vroege ochtend uren vertrekken we richting de necropolis Tuna El Gebel, een tocht door de binnenlanden van Egypte!

Een sight seeing tour door het leven van alle dag: langs marktjes, stoffige straten, hektisch verkeer, suikerfabrieken, ezelskarretjes, de open ruimte van de woestijn.

Je kijkt je ogen uit!

Voordat we het gebied van Tune El Gebel inrijden, passeren we Stelé A, de eerste grenspaal van het grote gebied van Amarna tijdens de regering van de zonne farao Achnaton.

In Tuna El Gebel bezoeken we de Catacomben met gemummuficeerde Ibissen: Thot,  bij de witte Tombe van Petosiris en de helende Tombe van Isodora.

Aan het eind van de middag komen we in ons guesthouse in de buurt van El Minia.

Dag 5

Deze dag brengen we een bezoek aan de Royal Tombe van Achnaton en de contouren van zijn Aton - Tempel in het gebied van Tell El Marna. Wellicht dat we een moment hebben om daar een meditatie te doen.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de Tombe van Ay (oom Achnaton) voor een meditatie  en Stelé U

We sluiten af bij het Paleis van Nefertiti waar een lichte, sensuele vrouwelijke energie nog steeds voelbaar is.


De grote hoeveelheid van seleniet in het gebergte maakt dat deze omgeving een zachte en pure energie uitstraalt.

Het gesteente in dit enorm uitgestrekte gebied bestaat uit wit kalksteen.

Het paleis en de tempels ten tijde van Achenaton werden met dit wit gesteente gemaakt waardoor de stad de bijnaam De Witte Stad kreeg. Tot op de dag van vandaag worden veel huizen in het Almarna gebied met dit witte gesteente gebouwd.

Dag 6

Vroeg in de ochtend nemen we afscheid van ons guesthouse om weer richting Luxor te vertrekken. Onderweg maken we een stop in het dorpje Abydos. In dit dorpje is de Tempel van Seti I te vinden met de mooiste hiëroglieven van Egypte. Het gebied  was van oudsher een bedevaartsplaats ter ere van Osiris en ook een plek die sterk verbonden is met de myhte van Isis en Osiris.

De tempel is gewijd aan Osiris, Isis en Horus: de heilige triade.

Achter de tempel ligt vier meter diep het complex Osirion met op één van de granieten pijlers de afbeelding van de Flower of Life.(eenheidsbewustzijn).

Vanaf het voorjaar 2018 is het Orsirion tijdelijk afgesloten voor publiek, maar de energie van het Eenheidsbewustzijn is ook aan de buitenrand krachtig aanwezig.

Ter plekke wordt bekeken of een meditatie in de tempel en bij het Osirion mogelijk is en is het mogelijk om een inwijding in The Flower of Life te ontvangen.

We overnachten in ons hotel in Luxor.

Dag 7

Een meer rustige dag in de omgeving van Luxor op de West Bank. Deze dag brengen we een bezoek aan de Tombe Ay, de oom van Achnaton en op weg naar onze lunch brengen we een bezoek aan de tempel van Haptsjepsoet.

Na een relaxde lunch tegenover een tempel brengen we  een een bezoek aan de kleine, wat onvinbare Tempel van Thoth met zijn prachtige hoge trilling.

Dag 8

In alle vroegte vertrekken we deze dag naar Dendera: de Tempel van Hathor: klank, dans, vreugde en healing,en we hebben hier ruim de tijd om dit grote complex te bezoeken.

De hypostyle zaal met het blauwe plafond, de zijkapellen en het beroemde plafond met de zodiac in een templel op het dak mogen alle aandacht hebben.

Ook hier zal een meditatie plaats vinden en wellicht het klanken van een Egyptische mantra.

Deze tempel is verbonden met het vrouwelijk deel van het hartchakra en staat in energetische verbinding met de tempel van Abydos: het mannelijk deel van het hartchakra.

Na het bezoek gaat de tocht verder naar Luxor en zien we bij Malquatta: paleis van  Amenhotep III vader van Achnaton  de zon in de woestijn zakken

Dag 9

Na een ontspannen ochtend brengen we in de middag een uitgebreid bezoek aan het grote tempelcomplex van Luxor.: ook wel de Temple of Man genoemd: omdat de opbouw van de tempel overeenkomt met de delen van het menselijk lichaam. Ook deze tempel is opgedragen aan de Triade van Thebe: Amon-Re, Mut en Choensoe. In dit tempel complex zijn nog elementen van een Christelijke kapel te vinden en ook een moskee die bovenop het tempelcomplex gebouwd is. Een bezoek aan deze moskee is mogelijk

We nemen alle tijd en rust om hier de energie van de tempel te ervaren en we brengen ons enegriesysteem weer in balans.

De dag en onze reis sluiten we af met een boottochtje op de Nijl en genieten we van de zonsondergang.Dag 10

In alle vroegte vertrekken we vanuit Luxor, via Cairo weer naar Amsterdam waar we in de middag aankomen.

Het programma staat in grote lijnen vast, maar de mogelijkheid bestaat dat er door onverwachte omstandigheden wijzigingen aangebracht (moeten) worden.

Ook kan er met de deelnemers besproken worden waar de diverse voorkeuren naar uitgaan, hoe de flow  en de energie van de deelnemers is.


Foto slide show van de reis

20190228_105849

Voorwaarde deelname:

- minimum leeftijd 23 jaar

- in een goede geestelijke gezondheid zijn

- in staat om gezonde reflexie op zichzelf toe te passen en om eigen stukken te zien die wellicht tijdens de reis intenser naar boven komen.

- fysiek fit

- bekend met mediteren

- bekend zijn met innerlijke transformatie processen
 

WAT KAN JE VERWACHTEN ?


Inbegrepen

- 9 x overnachting & 8 x eenvoudig tot uitgebreid ontbijt

- Transport in privé bus met chaffeur/gids vanaf vliegveld naar hotel/guesthouse en de gehele reis

- Overig transport dan de privé bus zoals de watertaxi's

- 10 x entree verschillende tempels en tombes

-  Bezoek plekken met hoge trillingsfrequentie

-  Meditaties en initiaties

-  NL & EGY reisbegeleiding

-  Reader met informatie over de tempels

- Informatie middag met afstemmings meditatie deelnemers reis op zaterdag 21 september van 13.30-16.00 uur


Bonus

- Waterceremonie

- Inwijding in het Ka Lichaam

- Inwijding in de Sahu


Exclusief

- Vliegticket: afhankelijk van het boekingsmoment : vanaf €400,- (prijs 2020)

- Visum ong. €30,- op het vliegveld of ong. €40,- bij de Egyptische Ambasade Den Haag

- Reisverzekering/annuleringsverzekering

- 10 x lunch & diner & drinken (ong. €180,-)

- Fooien (bakshees) ( ong. €80,-)

- Zakgeld
Overnachtingen:

De guesthouses en het hotel waar overnacht wordt, zijn van eenvoudig tot meer luxueus (incl. zwembad), maar zij zijn allemaal ingericht op de ontvangst buitenlandse gasten en hun wensen.

Alle kamers beschikken over een eigen badkamer: douche, wastafel en toilet en hebben of 2x 1 persoonbedden of 1x 2 persoonsbed.

In alle guesthouses en hotel is gratis wifi aanwezig.Eten:

De keukens waar we eten zijn van eenvoudig tot meer uitgebreid. Het bereiden van het altijd verse lokale voedsel gebeurd met goede hygienische omstandigheden en er wordt gebruik gemaakt van gefilterd water of water uit flessen. (dus niet uit de kraan)

Er wordt rekening gehouden met eventuele dieet wensen (voor zover mogelijk) of voorkeuren als vegetarisch voedsel..De reisbegeleiding


De reis wordt begeleidt door Els Brouwer, organisator, merkaba healer, yoga docent, spiritueel coach, cursusleider Egyptische Mysterieschool en heeft vanaf 2012 meerdere spirituele reizen in Egypte gemaakt en daarin haar persoonlijke stukken en oude levens ontmoet, ervaren en getransformeerd.

Maar elk bezoek aan Egypte brengt, ook bij haar, weer nieuwe lagen naar boven die gezien mogen/moeten worden.Els: Het was de Flower of Life die mij in 2012 naar Egypte bracht, een land wat ik vanuit historisch en kunsthistorisch oogpunt wel interessant vond, het op mijn verlanglijstje had gezet, maar niet echt de stap zette om er naar toe te gaan. Totdat ik de boeken van Drunvalo Mechezedek las en de Flower of Life bij mij begon te resoneren.

Ik kwam een spirituele reis tegen naar o.a. Abydos waar in het Osirion de oudste afdrukken van de Flower of Life te zien zijn en de eenheidenergie sterk te ervaren is. Vanaf dat moment is bij mij het balletje gaan rollen.....en werd Egypte (weer) mijn (tweede )"thuis".

.

JOUW BIJDRAGE


€ 1.688,- p.p.*


Overnachting op basis van 2 persoonskamer.

Toeslag voor 1 persoonskamer: €188,-


Minimaal 4 deelnemers

Maximaal 8 deelnemers


Ja ik ga graag mee!


vul dan het onderstaande formulier in en ik neem contact met je op


Els

 
 
 
 

REVIEWS

Ik ging met een open mind, heel veel zin en zonder verwachtingen mee. De ervaringen die ik heb opgedaan, mezelf leren kennen/ herkennen.

De plaatsen en tempels waren geweldig. Het was voor mij een hele bijzondere reis en ben zeker van plan om er weer terug te gaan, er is nog zoveel te ontdekken en te zien.

Ik kan nu zeggen dat Egypte mijn hart heeft gestolen. Shukran Egypte, saadot belkak (Dank je Egypte, fijn om je ontmoet te hebben)

Violencia (Lenci)


Machtig mooie reis! Elke dag weer een verassing en bijzondere dag. Harmonies en fijne samenwerking.

Mooie persoonlijke inzichten mogen ontvangen. Erg onder de indruk van Sechmet (Karnak)


Peter


Zoals het gaat in een rijk spiritueel leven kwam deze reis naar Egypte op het juiste moment voorbij.

En dat we uiteindelijk als 'Talata Hulandi op pad gingen, klopte ook.

Want alhoewel Els de reis begeleide, voelde het heel natuurlijk dat zij deel uitmaakte van de gezamenlijke energie. Het drietal kon elkaar als snel aanvoelen en aanvullen.

Voor mij een mooie beleving waarin ik zowel een spiegel kreeg als mocht zijn.

Heerlijk om mijn zesde zintuig vrij te laten voelen, gedurende een reis door het historisch rijke Egypte wat dat hogere niveau ook gewoon in zich heeft.

En Els maakte dat met haar rijke kennis van het land voor mij en voor de andere reisgenoot  mogelijk.


Saskia

Om ons als groep met Els  onder te dompelen in het Oude Egypte, van Caïro tot aan Luxor, was een bijzonder genoegen.

Heel kundig en ontspannen weet zij alles feilloos aan te wijzen en te verhalen en gelukkig was er altijd genoeg ruimte om in alle rust te ervaren wat we voor ogen hadden.

Levendige Egyptenaren in het straatbeeld, maar ook spiritueel gevoelige plekken, altijd verrassend gelegen.

Om Sekhmet te ervaren in een klein tempeltje achteraf bij Karnak, was voor mij een enorme ervaring. Ze noemen het wel, en niet voor niets, the living statue.

Op de laatste dag kwam het er zelfs van dat we een rit maakten op de rug van een kameel. Niet zomaar een ervaring, maar dat gold ook voor de hele reis!

Rutger
                                                                                                                                  

Mediteren in de tempels


Mediteren in de tempels is al  geruime tijd officieel verboden door de Egyptische regering.

De tempels worden door de Egyptische regering beschouwt als Cultureel Erfgoed en niet als sacrale plekken, waabij in hun ogen het "heidene"aanbeden wordt.

Door de aanwezigheid van de vele inspectors (werkeloze tourguids) is de sfeer in de tempels tegenwoordig veranderd.

Zij letten er erg op of je niet te lang naar een hieroglief staat te kijken (mediteren), of je met de ogen dicht (mediteren) een tijd op één plek staat, te langzaam loopt ect.

Maar het kan ook zijn dat je net tempel guards treft die je alle ruimte geven om een meditatie te doen.

Alles gaat in Divine Time.

Huidige situatie Egypte 2020Ook Egypte heeft te maken met de gevolgen van het corona virus en laat in de komende zomermaanden alleen toeristen toe die in een resort verblijven.Aangezien de gehele ontwikkeling en het verloop van het virus nog volop bezig is en nog steeds nieuwe maatregelen afroept, heb ik besloten om in 2020 geen reizen naar Egypte te organiseren.

Ik hoop in 2021 weer met groepen naar dit prachtige land af te kunnen reizen.


Heb je belangstelling in een spirituele reis naar Egypte en wil je op de hoogte gehouden worden?

Stuur mij dan een mailtje : info@yoena.nl en ik stuur je de laatste informatie.Groetjes

Els


Inshallah!

Meditaties* Workshops* Lezingen* Healingen* Coaching