Ontdek de godin in jezelf

SPIRITUELE REIZEN naar  EGYPTE


2021

Ontdek de Godin in Jezelf! 


8-daagse Vrouw&BewustZijn Retreat in Luxor (Egypte)


VOORJAAR 2022

Een 8 daagse retreat waarin ruimte is voor jou in alle zachtheid en met aandacht voor jezelf

Acht dagen waarin je (verder) kennis mag maken met jouw vrouwelijke energie en haar vele facetten en je jezelf verder mag ontplooien en ontvouwen.

Ontmoet de Godin in jezelf: de liefdevolle, beschermende en helende energie van Isis, de vreugdevolle, klankvolle, sensuele energie van Hathor en de scheppende, daadkrachtige vuurkracht van Sechmet.


Je mag achterover leunen, ontvangen en tot rust komen.

 

Deze Goddes Retreat is als een mand gevuld met heerlijk verwen activiteiten om tot een diepere ontspanning te komen, reflexie en transformatie en om (weer/dieper) in contact te komen met de Godin in jezelf: massages, reading/healing, meditatie, easy (hatha) yoga, workshop buikdansen, klanken, bezoek tempels van de drie Godinnen met tempelrituelen en een ontmoeting met Egyptische vrouwen.Meet the Goddessess!


Tijdens deze 8 daagse retreat maak je kennis met de energetische kwaliteiten van de drie bekendste Godinnen van Egypte: Hathor, Isis en Sechmet.

Drie godinnen die allemaal een andere kwaliteit hebben van de Ene, complementair zijn aan elkaar en elkaar aanvullen.  Zij vertegenwoordigen de kernkwaliteiten die wij allemaal als vrouw binnen is ons dragen en waarbij de ene kwaliteit op momenten meer op de voorgrond staat dan de ander.

Drie prachtige godinnen die in jou aanwezig zijn en via meditaties, klank, (buik)dans, eenvoudige massage, essentiële oliën, tekenen gaan we met elk van hen kennis maken en mag je haar ontmoeten in een veilige sfeer.

Hathor staat voor de kwaliteit van liefde, plezier, vrouwelijkheid, sensualiteit, healing en geboorte. Hathor brengt als één van de meest geliefde Godinnen van Egypte geluk en liefde voor muziek en klank.

De Hathor binnen in ons gaan we ontmoeten in het klanken met elkaar, in sound concert, maken plezier bij het los maken van onze (stijve Hollandse) heupen in een buikdansworkshop.

We ontmoeten haar tijdens een tochtje op de Nijl waarbij het water resoneert met onze tweede chakra (sacraal chakra) die verbonden is met het element water.

In de tempel van Deir El Medina ontmoet je de bijzondere sfeer van Hathor die daar aanwezig is.

Magie en healing, dromen, voorspellen, onvoorwaardelijke liefde, spiritualiteit zijn de kwaliteiten van Isis, de Ene.

Haar adem raakt ons aan als de lente wind om onze ziel te activeren en te vervullen.

In onze huidige tijd kan je de energie van Isis vergelijken met Maria Magdalena.

We ontmoeten Isis in een liefdevolle initiatie en een tempelritueel.

We voelen ons gekoesterd in haar allesomvattende liefdevolle energie en mogen dit diep in ons Zijn ontvangen. Ieder van ons ontvangt een reading/healing.

De energie van Isis ontmoeten we in een kleine tempel buiten de bewoonde wereld aan de rand van de woestijn.

Hier hebben we alle rust om ons te verbinden met haar.

Sechmet brengt de passie, het vuur in ons naar boven, de daadkracht, het lef, de rauwe diepliggende oerkracht die in ons aanwezig is. Zij maakt duidelijke keuzes, kijkt niet meer om maar gaat verder. Als zij gekalmeerd is kan je haar zachte healende krachten ervaren, het beschermende voor haar geliefden om haar heen.

Na een afstemmingsmeditatie op haar energie komen we via ademwerk in contact met onze eigen rauwe oerstem/klank en laten we de ontembare vrouw in ons los. We schonen ons op van alles wat binnen in ons zit en kunnen we ons nog meer ontspannen. Release the tiger!

Sechmet ontmoeten we in de grote tempel van Karnak, waar zij aan de rand van het complex een eigen tempel heeft. In vol ornaat en ten voeten uit staat zij daar om jouw te verwelkomen.

Verblijfs accomodatie


Als wij rond middernacht aankomen worden wij  hartelijk ontvangen door onze Nederlands/Egyptische gastvrouw Karin in haar hotel aan de oevers van de Nijl, gelegen tegenover de Tempel van Luxor. Zij zal tijdens onze retreat er alles aan doen om het ons naar onze wens te maken.

Een ruime kamer met privë balkon staat voor je klaar!

Vanaf de vroege ochtend tot aan het einde van de middag kan je een duik nemen in het zwembad of heerlijk luieren in de relaxstoelen langs de rand van het zwembad.

Eten/drinken


Het retreat wordt aangeboden als een all inclusive: een ontbijt, lunch en een vegetarische maaltijd per dag en onbeperkt drinken*  en fruit.

Het eten wordt met zorg bereid door een team van Egyptische koks.. Al het voedsel wordt met gefilterd water schoongemaakt zodat het voor Westers gasten geschikt is voor consumptie.

 

Egypte kent op zich geen strikt vegetarische maaltijden maar hebben wel een groot aanbod vegetarische gerechten als hummus, tahine, souflakie, heerlijke rijst met macaroni, aardappelen, een groot aanbod aan groentes als paprika’s, bloemkool, pompoen, okra etc.

De smaak van deze groentes en ook het fruit hebben de diepe, voedende smaak en vitaminen: vol geladen met de warmte en de zon.

Dagelijks is het mogelijk om tijdens de lunch uit 2 salades te kiezen en in de avond uit 2 verschillende warme maaltijden. De lunches en warme maaltijden zijn allemaal vegetarisch.

 

Het is ook mogelijk om tegen bijbetaling een vis- of vlees gerecht te bestellen


Drinken


De retreat is incl. onbeperkt  thee, koffie, verse juices als lemon juice en karkadeh, 2 flessen water per dag p.p.

Drankjes als frisdranken (cola, 7up ect), non-alcoholische cocktails, alcoholische dranken (bier, wijn) zijn voor eigen rekening.

 

Yoga


In de ochtend beginnen we met een zachte easy yogales om op een rustige manier ons lichaam en onszelf wakker te maken.

De yogales is heel goed geschikt voor beginners, zelfs al heb je nog niet eerder yogalessen gevolgd.

Het is een zachte en rustige vorm van yoga en de asana’s (houdingen/bewegingen) worden aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de deelnemers.

De asana’s zijn voornamelijk afkomstig uit de Hatha yoga, gecombineerd met Yinn-, Mindfulness en Egyptian Yoga.


De yoga wordt gegeven door Els Brouwer. Zij geeft al geruime jaren wekelijks chakra (hatha) yogales.

Graag zelf een yogamatje meenemen.

Massage


Laat je heerlijk verwennen door een full body ontspanningsmassage met heerlijk geurende essentiële oliën! Een Goddes retreat is niet compleet zonder een massage!

Een ultiem verwen moment voor jezelf, waarbij alle spanningen in je lichaam en je hoofd moeiteloos wegvloeien en je van top tot teen weer opgeladen wordt. Je mag je helemaal ‘the goddess’ voelen en je hoeft alleen maar ontvangen.

Voor elke deelnemer is deze massage van 60 min. fullbody bij het totaalpakket voor de reis inbegrepen.


De massage wordt gegeven door Els Brouwer, gecertificeerd welness masseur en heeft zich verder bekwaamd in meerdere massage als: chakra-, intuïtief, metamorfose massage.

Vrije tijd


Elke dag heeft een dagdeel waarin je vrije tijd hebt en zelf kan invullen hoe je dat doorbrengt.

Je kan heerlijk gaan luieren, een boekje lezen aan de rand van het zwembad, een ritje op een kameel maken, een bezoek aan de soukh of een museum.

Onze retreat sluiten we af met een ontmoeting met vurige en powervolle Egyptische vrouwen! We genieten van de thee en lekkers en wisselen met elkaar uit van sister to sister.

Deze reis is Inclusief

 • Overnachting in ruime kamer met balkon
 • Ontbijt, lunch, diner: vegetarisch.
 • Drankjes: thee, koffie, karkahdeh, lemon juice, 2 flessen water 
 • Elke ochtend easy yoga
 • 1x massage 60 min
 • 1x reading/healing
 • Buikdans workshop
 • Gebruik van tekenmaterialen
 • Meditaties
 • Entree tempels
 • Vervoer naar diverse locaties
 • Boottocht op de Nijl

 

 

Exclusief:

 • Vliegticket Amsterdam-Luxor (vanaf €480,-)
 • Visum: aanschaf vliegveld Caïro ong. €30,-, of bij de Egyptische Ambasade Den Haag ong. €40,-
 • Fooien
 • Extra uitgaven voor uitbreiding maaltijden
 • Zakgeld
 • Eigen drankjes als frisdranken (cola, 7up ect), non-alcoholische cocktails, alcoholische dranken (bier, wijn) zijn voor eigen rekening
 • Yoga matje 


JOUW BIJDRAGE


€ 878,- p.p.*


Op basis van 2 personen per kamer

Toeslag 1 persoonskamer €70,-Minimaal 5 deelnemers

Maximaal 8 deelnemers

JA!


Ik ga graag mee!
Vul dan het onderstaande formulier in en dan neem ik contact met je op.


Fijn dat je meegaat!


groetjes

Els

 
 
 
 

Meditaties* Workshops* Lezingen* Healingen* Coaching