Spirituele Reizen YoenaAL-Een-Zijn 

SPIRITUELE REIZEN 


Aanbod

2021

Balance the Male and Female Energies


9 daagse reis naar Spiritueel Bali


april/mei 2021


De exacte datum is afhankelijk van de wereld gezondheid situatie op dat moment.


Heb je belangstelling voor deze reis en wil je op de hoogte gehouden worden: stuur dan een mail naar:

info@yoena.nl

Het eiland Bali ligt precies op het kruispunt van de mannelijke en de vrouwelijke leilijn/dragonlines van onze Aarde. Dat maakt de energie erg speciaal op dit eiland.
Deze energie is ook terug te vinden in de berg Agung Agung, de mannelijke energie en de berg Agung Batur, de vrouwelijke energie.


Na onze aankomst op vliegveld Denpasar gaan we naar het stadje Ubud, het culturele hart van Bali, wat midden tussen de schitterende rijstvelden ligt. Ubud staat bekend om zijn (Hindoestaanse) cultuur, kunst en ambachten.
We verblijven hier twee dagen om te wennen aan de nieuwe omgeving, om ingrediënten voor onze essences te kopen, Balinese tempelkleding te kopen, een wandeling door het stadje te maken en heerlijk te eten bij de diverse restaurantjes.

De dag daarna gaan we via een schitterende tocht door de bergen naar het middelpunt tussen de twee belangrijke spirituele bergen waar een prachtige retreatplek gedurende de dagen helemaal voor ons is.(!)


Hoog gelegen kijkt het uit over de rijstvelden en je kan de het blauw van de zee zien.
We bezoeken o.a. watervallen, een Boeddhistische tempel van Quan Yin, warm waterbaden en heilige bronnen. Ook maken we een boottocht naar wilde dolfijnen en snorkelen in het koraalrif. 
Op speciale plekken gaan we mediteren, onze high frequence essence maken, ochtend yoga (easy), ceremonies en Balinese blessings ontvangen, offerings, healing en sound healing, waterceremonies en een ritueel voor de Summer Solstice!Ben je geinteresseerd en wil je meer over deze reis weten? Lees dan HIER verder

Ontdek de Godin in Jezelf!


8-daagse Vrouw&BewustZijn Retreat in Luxor (Egypte)


5 november tot en met 12 november 2020

Een 8 daagse retreat waarin ruimte is voor jou in alle zachtheid en met aandacht voor jezelf. * dagen waarin je (verder) kennis mag maken met jouw vrouwelijke energie en haar vele facetten en je jezelf verder mag ontplooien en ontvouwen.

Ontmoet de Godin in jezelf: de liefdevolle, beschermende en helende energie van Isis, de vreugdevolle, klankvolle, sensuele energie van Hathor en de scheppende, daadkrachtige vuurkracht van  Sechmet.

Je mag achterover leunen, ontvangen en tot rust komen.

 

Deze Goddes Retreat is als een hoorn van overvloed gevuld met heerlijk verwen activiteiten om tot een diepere ontspanning te komen, reflexie en transformatie en om (weer/dieper) in contact te komen met de Godin in jezelf: massages, reading/healing, meditatie, easy (hatha) yoga, workshop buikdansen, klanken, bezoek tempels van de drie Godinnen met tempelrituelen en sacred annointments en een ontmoeting met Egyptische vrouwen.Like to feel like a goddes? Meer informatie lees je HIER

Het (her)vinden van het Licht in jezelf


Een reis naar de zonnecultus


10 daagse reis


november/december 2021


 De exacte datum van deze reis  is in afwachting van de opening van het nieuwe museum van Oudheden in Cairo.

De verwachting hiervan is het voorjaar/zomer 2021.


Heb je belangstelling in deze reis en wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Stuur dan even een email naar info@yoena.nl  en dan informeer ik je wanneer er meer bekend is.

De zon neemt in de oude Egyptische cultuur een heel belangrijke plaats in: het is de levensgevende energie voor de mens en voor de producten van het land. Zonder zon geen leven.

Op vele manieren werd de zon aanbeden, geëerd in de oude traditie en dit zien we ook in andere culturen terug: als de Inca's, de Maya's,  in India, Mesopotamië etc.


In het oude Egypte lag het centrum van de zonnecultus in Heliopolis: de Stad van de Zon, in het noordelijk  Egypte.

De tempels hadden grote zonnehoven waarbij de priesters in direct contact stond met de zon en een rechttreekse verbinding hiermee had.


In deze reis volgen we de sporen van deze zonnecultus en de laatste vertegenwoordigers hiervan: de farao Amenhotep III en zijn zoon Achnaton.

Amenhotep III zette deze oude traditie voort door het bouwen van grote zonnehoven in o.a. Luxor en zijn zoon Achnaton bouwde zelfs een geheel nieuwe stad Achetaten in het midden van het land om daar zijn leven te wijden aan de zon: de Bron van Alles, het eenheidsbewustzjn.


Vanaf het hoogtse zonne punt: de Grote Piramide van Gizeh volgen we onze tocht verder over land via de necropolis van Sakkara naar het oude stadsgebied van Achetaten, het huidige El Marna en vervolgen onze reis naar de tempels in Luxor.


Op diverse (bijzondere) plekken gaan we zitten voor (eenheids) meditaties, initiaties en het afstemmen op de energie op de krachtplekken.


Lees HIER verder over deze reis


Huidige situatie Egypte voorjaar 2020


1. Is het veilig om in/naar Egypte te reizen?

Egypte is niet in oorlog en toch hebben veel mensen uit Europa vrees om naar Egypte af te reizen.

Ieder zal hier zijn eigen redenen voor hebben, maar zij doen het land hiermee een groot tekort. Het is, ook politiek gezien, heel rustig in Egypte.


Tijdens mijn verblijf in november 2017 heb ik daar in alle rust en veiligheid door het land kunnen reizen maar ook met lede ogen gezien hoe de bevolking het steeds moeilijker heeft om in het dagelijkse leven te voorzien doordat  de inkomsten uit de toeristensector steeds verder wegvallen.

De winkeltjes bij de tempels zijn veelal gesloten, werkeloze tourguids zijn als inspectors aan het werk gesteld in de tempels, hotels en guesthouses worden één voor één gesloten, de prijs voor de belasting, de wateraansluiting & electriciteit gaat steeds verder omhoog net zoals de prijs voor rijst of brood.

Terwijl er geen uitkeringen zijn om deze persoonlijke financiële klappen op te vangen. Het (over)leven is daar nu heel hard geworden

Toch was er ook weer hoop en optimisme te zien: op de parkeerplaatsen van o.a. de tempel van Karnak en Philae stonden (weer) veel touringcarbussen en waren er veel mensen in de tempels. Voor mij even wennen, aangezien ik vaak in alle rust door de tempels heb gelopen, maar voor alle andere betrokkenen bij en rondom de tempels natuurlijk heel fijn. En al die touristen leidde de aandacht van de templegards af zodat er toch mogelijkheden voor meditaties waren :)


Het zien van toeristen maakt de inwoners heel blij: natuurlijk ook voor de mogelijkheid om een centje te verdienen, maar ook om te zien dat er ook nog mensen zijn die vertrouwen in hun en hun land hebben.


2. Veiligheid voor de toeristen staat voorop.

Dat is altijd het beleid van de Egyptische regering geweest en dat is nog steeds zo.

Dit geldt ook voor de deelnemers van de  groep die met mij mee op reis gaan.


Ik heb veelvuldig contact met Egyptenaren die goed op de hoogte zijn van de dagelijkse situatie in hun land.

Zij hebben van Caïro tot Abu Simbel hun contacten. en het is ook in hun eigen belang dat de deelnemers aan de groepsreis zich veilig voelen en zijn.(!)

Mochten zij de informatie krijgen/opvangen dat het niet veilig zou zijn om te komen, dan laten ze mij dat meteen weten, hoe erg het hen ook spijt dat we niet komen en zij hun inkomsten mis lopen. Veiligheid staat ook bij hen voorop.

Mediteren in de tempels


Mediteren in de tempels is al sinds geruime tijd verboden door de Egyptische regering.

De tempels worden door de Egyptische regering beschouwt als cultureel erfgoed en niet als sacrale plekken, waabij het "heidene"aanbeden wordt.

Door de aanwezigheid van de vele inspectors (werkeloze tourguids) is de sfeer in de tempels tegenwoordig veranderd. Zij letten er erg op of je niet te lang naar een hieroglief staat te kijken (mediteren), of je met de ogen dicht (mediteren) een tijd op één plek staat, te langzaam loopt ect. Het is nog meer een kat en muis spel geworden om in alle rust af te stemmen op de energie van de tempel.

Aan de andere kant is het nu zo rustig in de tempels dat je het unieke moment kan hebben om de tempel geheel voor jezelf te hebben, en als de shift van de inspectors is afgelopen, is er toch nog veel mogelijk. Alleen weet je nooit wanneer die shift is afgelopen :) Inshallah! :)

Meditaties* Workshops* Lezingen* Healingen* Coaching

Copyright 2012 © All Rights Reserved